Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه همشهری نوشت: موج جدید کووید-۱۹همان طور که قابل پیش‌بینی بود، در حال پیشروی است. با کمتر شدن آمار مبتلایان و مرگ‌ومیرهای کرونایی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز کمتر شد. دیگر کمتر کسی با ماسک در اماکن عمومی حتی سربسته ظاهر می‌شد و دوباره مهمانی‌ها، کنسرت‌ها و دورهمی‌ها از سر گرفته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما زیرسویه BA.۵ اومیکرون با استفاده از همین عادی‌انگاری با قابلیت سرایت بیش از اندازه‌ای که دارد، دوباره ما را به روزهای سخت کرونایی بازگرداند. تا جایی که بسیاری از کشورهای دنیا ازجمله ایران خبر از موج هفتم بیماری را رسما اعلام کردند. سازمان بهداشت جهانی هم چندی پیش اعلام کرد، رؤیای تمام شدن بحران کووید فعلا بیشتر یک سراب است تا واقعیت.

بازگشت الزام استفاده از ماسک

در نیویورک استفاده از ماسک در اماکن عمومی سربسته فارغ از وضعیت واکسیناسیون افراد، الزامی شده است. متخصصان به‌دلیل شیوع زیرسویه BA.۵ که آن را بدترین زیرسویه اومیکرون می‌خوانند، مهم‌ترین سلاح مقابله با ابتلا به آن را ماسک‌های باکیفیت می‌دانند. در لس‌آنجلس نیز زدن ماسک، دوباره به حالت اجباری درآمده است. سرعت سرایت سویه جدید به حدی است که گروهی از محققان حتی اعتقاد به الزام ماسک در محیط‌های باز اما شلوغ دارند.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده توصیه می‌کند هنگام ورود یک شهر به سطح بالای کووید-۱۹، الزام زدن ماسک به‌صورت عمومی در محیط داخلی را برای افراد ۲سال و بالاتر انجام دهند. در برخی کشورهای اروپایی نیز با توجه به اوج گرفتن سفرهای تابستانی، استفاده از ماسک به حالت اجباری بازگشته است.

واکسیناسیون بهنگام

چند ماه پیش، دوز دوم تقویت‌کننده واکسن کووید-۱۹فقط برای افراد بالای ۶۰سال و افراد مبتلا به ضعف سیستم ایمنی و بیماری‌های خاص توصیه می‌شد، اما با شیوع و گسترش روزافزون زیرسویه BA.۵، در اغلب کشورهای دنیا تزریق دوز دوم واکسن یادآور به همه سنین بدون درنظر گرفتن اولویت سنی توصیه شده است. به این ترتیب همه افرادی که ۶ماه از زمان تزریق دوز سوم تقویت‌کننده آنها گذشته است می‌توانند دوز چهارم خود را دریافت کنند. تقویت‌‌کننده‌های واکسن کووید-۱۹ می‌توانند حفاظتی را که ممکن است در طول زمان پس از واکسیناسیون سری اولیه کاهش یافته باشد، بیشتر یا بازیابی کنند. زمانی که افراد با واکسن‌های کووید-۱۹ به روز باشند، بهترین محافظت را در برابر بیماری شدید و بستری و حتی مرگ در اثر کووید-۱۹ دارند.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی

اوایل همه‌‌گیری، پیام بهداشت عمومی این بود که ویروس کرونا عمدتا از طریق قطرات تنفسی بزرگ که هنگام تنفس، صحبت کردن، سرفه کردن، آواز خواندن و ... منتشر می‌شود، گسترش می‌یابد و این ترشحات می‌تواند قبل از سقوط تا چند متر حرکت کند. اما پس از آن مطالعه‌ای انجام شد که نشان داد، ذرات تنفسی بسیار کوچک به نام آئروسل نیز قابلیت انتشار در هوا، باقی ماندن تا ۹ساعت در محیط و طی کردن مسافت بیشتر را دارد. به این ترتیب مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، دستورالعمل خود را سال گذشته به‌ روزرسانی کرد تا سومین روش انتقال را تأیید کند: استنشاق ذرات آئروسل و قطرات بسیار ریز تنفسی.

درحالی‌که تماس با سطوح هنوز به‌عنوان روش احتمالی انتقال ذکر می‌شود، کارشناسان می‌گویند که خطر آن بسیار بسیار کمتر از خطر ناشی از استنشاق آئروسل یا قطرات منتقل شده از طریق تماس نزدیک است. دکتر پیتر چین هونگ، متخصص بیماری‌‌های عفونی گفت: احتمال بیمار شدن در اثر لمس یک سطح حدود یک در ۱۰۰هزار است و احتمال بیمار شدن از یک ذره معلق در هوا حدود هزار برابر بیشتر است. با این حال، ظهور نوع بسیار مسری اومیکرون و زیرشاخه‌های فوق ‌واگیر آن نگرانی‌های زیادی را ایجاد کرده است.

برخی ادارات در پی گسترش این سویه‌های جدید، در حال نصب دکمه‌های خودتمیز‌شونده آسانسور هستند و خطوط هوایی صندلی‌های مسافران را به روش پیشرفته‌ای تمیز می‌کنند. براساس مطالعه‌ای که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری در مارس ۲۰۲۱منتشر کرد، خطر ابتلا به کووید-۱۹از یک سطح غیرمتخلخل مانند فولاد ضد‌زنگ یا شیشه در یک فضای داخلی پس از ۳ روز کم می‌شود.

دیجیتال شدن در عصر کرونا

بحران کووید-۱۹شرکت‌ها و افراد را با چالش‌های بی‌‌سابقه‌ای در محل کار و همچنین در زندگی خصوصی‌ مواجه کرده است. تقریبا همه شرکت‌ها در سراسر جهان تحت‌تأثیر این بحران قرار دارند و برخی حتی در آستانه ورشکستگی هستند. درحالی‌که برخی از شرکت‌ها هنوز به‌دنبال راه‌حل هستند، برخی دیگر قبلا آن را یافته‌اند: دیجیتال کردن.

دیجیتال شدن می‌تواند در بسیاری از زمینه‌ها، به‌ویژه هم‌اکنون، کمک بزرگی کند. به همان سرعتی که ویروس در سراسر دنیا گسترش می‌یابد، احتمالا می‌توان انتظار داشت که شاهد دیجیتال شدن شرکت‌ها هم باشیم. به این ترتیب مراجعه حضوری کاهش می‌یابد و روند انتقال بیماری نیز مختل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: واکسیناسیون موج هفتم کرونا روزنامه همشهری پروتکل های بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۹۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سن مناسب برای انجام تست دیابت

اعظم کوه‌کن، با بیان اینکه جامعه نسبت به بیماری دیابت آگاهی کافی و لازم ندارد،  گفت: بسیاری از افراد جامعه نمی‌دانند که بهترین سن و زمان مناسب برای انجام تست دیابت  چه موقع است. با توجه به شیوع روزافزون دیابت و براساس دستورالعمل های جهانی، تست غربالگری قند خون از  ۴۵ سالگی به ۳۵ سالگی کاهش یافته، به همین دلیل، افراد بالای ۳۵ سال باید نسبت به انجام تست قند خون اقدام کنند.

وی با اشاره به برگزاری پویش «سلامت غربالگری دیابت و فشار خون بالا» طی سال گذشته از سوی وزارت بهداشت، افزود: با توجه به اینکه میزان شیوع دیابت در کشور زیاد است، مسئولان باید به این مهم توجه کنند. نتایج حاصل از اجرای این پویش می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده به کار گرفته شود. گام نخست برای کنترل و پیشگیری از چاقی، دیابت و فشار خون در جامعه، برنامه‌ریزی صحیح کشوری در حوزه سلامت و تغییر سبک زندگی آحاد جامعه است.

کوه‌کن ادامه داد: همچنین اطلاع‌رسانی وآگاهی‌بخشی به مخاطبان  از اهمیت و اعتبار فراوانی برخوردار است. در این خصوص افراد مستعد دیابت که شامل افراد با تغذیه نادرست، زندگی کم تحرک، خویشاوندان درجه اول مبتلا به دیابت باید نسبت به انجام تست قند خون تشویق شوند و در این زمینه باید اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی از طریق «رسانه‌های عمومی» و «آموزش و پرورش» در مجامع عمومی صورت گیرد و این باور که چاقی یک بیماری است و سلامتی را تهدید می‌کند، در ذهن جامعه نهادینه شود. در این راستا لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب برای پیشگیری و کنترل فراهم شود؛ به نحوی که مراکز آموزشی معتبر درباره دیابت و برای بیماران دیابتی و خانواده‌ها در تمام شهرها وجود داشته باشد. 

وی درباره ضرورت برنامه‌ریزی برای بیماران دیابتی گفت: به طور کلی می‌توان گفت اقدامات لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت را در ۳ بخش می‌توان متمرکز کرد؛ گام نخست، آموزش همگانی و مردمی و روز آمد کردن دانش پزشکان و گام دوم، دسترسی به تجهیزات، داروها و فناوری روز حوزه دیابت و سومین گام، اقدامات موثر است؛ منظور این است که مراکز درمانی به صورت جامع‌نگر به درمان چاقی و دیابت توجه کنند؛ یعنی فقط دارو تجویز نکنند بلکه باید با مشاوره رو در رو با افراد دیابتی و خانواده‌ها بار تحمیل بر جامعه و کشور را کاهش داد. مشاوره‌های لازم با بیماران از جمله سیاست‌های تاثیرگذار مثبت است که پذیرش بیماری برای بیماران و اطرافیان را فراهم می‌کند. اجرای این برنامه‌ها به پشتیبانی وزارت بهداشت و دولت نیاز دارد. 

این متخصص با بیان اینکه بررسی وضعیت مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی بیانگر این است که آموزش یک حلقه مفقوده در ارتباط با دیابت به حساب می‌آید، افزود: به طور مثال، برخی از افرادی که به دیابت مبتلا هستند اطلاعی درباره میزان قند ناشتا یا قند ۲ ساعته ندارند؛ مشاهده می‌شود در پاره‌ای موارد حتی افراد تحصیل‌کرده نسبت به میزان قند خون خود بی‌اطلاع هستند. برنامه‌های مربوط به دیابت باید به صورت فصلی یا ماهانه انجام شود؛ به نحوی که عموم مردم نسبت به بیماری دیابت آگاهی داشته باشند. هنگامی که مردم نسبت به دیابت آگاهی داشته باشند، دانش عمومی افزایش می‌یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • برنامه هفتم پیش از پایان مجلس یازدهم به دولت ابلاغ می‌شود
  • راهبردهای علمی و علمی امام صادق(ع) در مقابله با سطحی نگری فکری و عمل گرایی افراطی
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • راه‌های مقابله با کمبود آرامش در زندگی چیست؟
  • علائم فشار خون بالا